تکنیکهای تستزنی & تکنیکهایی طلایی برای کنکور
آشنایی با تکنیکهای تستزنی سریع به موفقیت تحصیلی داوطلبان در کنکور کمک میکند. خیلی از دانشآموزان با این طرز فکر درس خواندن خود را ادامه میدهند که یادگیری بیشتر و بهتر به تنهایی برای نتیجههای عالی در کنکور کفایت میکند. آنها فکر میکنند که دانستن راهحل هر سوال برای رسیدن به جواب آن کافیست! در حالی که برای موفقیت در کنکور نیاز است که سوالات در کوتاهترین زمان ممکن و با سریعترین روش حل شوند. به همین دلیل یادگیری روشهای تست زنی سریع کنکور یکی از مهمترین مهارتهایی است که قبل از شرکت در کنکور باید آن را حتماً آموزش ببینید. ما در این مقاله انواع راه های تست زنی سریع کنکور را به شما معرفی خواهیم کرد. اگر شما نیز علاقهمند یادگیری تکنیکهای فوق سریع تستزنی هستید پیشنهاد میکنیم تا در ادامه مطلب همراه گروه آموزشی ملکه ذهن باشید.
علت استفاده از تکنیکهای تستزنی سریع
استفاده از روشهای تست زنی سریع در کنکور یا هر آزمون دیگری همانطور که از اسمش پیداست، به منظور صرفهجویی در زمان انجام میشود. برای تست زنی سریع در قدم اول باید مطالب درسی را به خوبی مطالعه کرده باشید و نکتهها و راهحلهای مختلف را حسابی تمرین کرده باشید.
آشنایی با روشهای تستزنی باعث میشود دانشآموزان عملکرد بهتری در کنکور داشته باشند. بهتر است که داوطلبان با روشهای تستزنی سرعتی را به صورت دقیق آشنا باشند. همانطور که گفتیم برای رسیدن به جواب تستهای کنکور نیاز است که روش های تست زنی سریع را به خوبی بلد باشید. در واقع اصلیترین هدف این کار صرفهجویی در زمانی است که برای پاسخ دادن به سوالات در اختیار دارید. در ادامه هدفهایی که از بعد از یادگیری روش تست زنی سریع به آنها میرسید را با هم مرور میکنیم:
صرفهجویی در زمان
بدون شک مدیریت زمان اصلیترین موضوعی است که داوطلبان باید به آن توجه کنند. آشنایی با روشهای تستزنی باعث میشود که دانشآموزان بتوانند در جلسه آزمون زمانشان را صرفهجویی کنند. اصلیترین و مهمترین هدف از روشهای تستزنی صرفهجویی در زمان است. شما با ذخیره زمان از تستهایی که سادهتر هستند، برای تستهای پیچیدهتر وقت اضافی میخرید! پس میتوانید دایره رقیبهای خود را در کنکور یا هر آزمون دیگری، کوچکتر کنید و به نفرات برتر چند قدم نزدیکتر شوید. با کمک تکنیکهای مختلف تست زنی سریع، مدیریت زمان در کنکور سادهتر میشود.
جلوگیری از عدم تمرکز
همه دانشآموزان از این موضوع اطلاع دارند که تمرکز نقش اساسی در موفقیت تحصیلیشان دارد. دانشآموزان با تسلط در تکنیکهای تستزنی میتوانند تمرکز بیشتری هنگام پاسخدهی به سوالات داشته باشند. یکی از راههایی که تمرکز دانشآموزان و داوطلبان کنکور را سر جلسه آزمون بالا میبرد، استفاده از همین تکنیکهای تستزنی است. با کمک این روشها تمام هوش و حواس آنها به سوالات معطوف میشود؛ در نتیجه برای جواب دادن به آنها عملکرد بهتری از خود نشان میدهند.
در ادامه بخوانید : افزایش تمرکز
کاهش تستهای اشتباه
دانشآموزان با یادگیری درست تکنیکهای تستزنی، میتوانند دقت بیشتری در جلسه آزمون داشته باشند و با اجرا و پیادهسازی این تکنیکها به سوالات بیشتری پاسخ مثبت بدهند. جلوگیری از تستهای اشتباه و درصد منفی در کنکور به کمک اجرای شیوههای مختلف تستزنی امکانپذیر میشود. تمرکز بیشتر باعث میشود که از پاسخهای اشتباه جلوگیری شود. البته تعداد تستهای بیپاسخ هم با این روش کاهش پیدا میکند.
افزایش انگیزه و اعتماد بنفس
زمانی که دانشآموزان با تکنیکهای تستزنی آشنایی کامل داشته باشند میتوانند با اعتماد به نفس بیشتری در رقابت کنکور شرکت کنند. اگر بتوانید یک سوال را با استفاده از روشهای درست سریعتر پاسخ دهید، قطعاً تعداد زیادی از رقیبهای خود را پشت سر گذاشتهاید. کنکور علاوه بر این که مهارتهای تحصیلی دانشآموزان را بررسی میکند، سرعت و دقت آنها را هم مورد سنجش قرار میدهد. پس یادگیری تکنیک های تست زنی سریع به شما کمک میکند تا با اعتمادبهنفس بیشتری قدم بردارید و به سمت مقصد بروید.
بهتر شدن وضعیت کارنامه
یکی دیگر از عواملی که دانشآموزان باید از تکنیکهای تستزنی استفاده کنند بهتر شدن وضعیت کارنامه و ترازشان است. با کاهش تعداد تستهای اشتباه و افزایش تمرکز دوطلب، وضعیت نهایی کارنامه شما هم بهتر خواهد شد. طبیعی است با کاهش پاسخهای اشتباه تراز کنکور یا سایر آزمونها برای شما بالاتر رود؛ بنابراین رتبه و تراز نهایی هم بهتر شده و در کل آزمون خود را با موفقیت طی خواهید کرد.
اصول درست تست زدن را یاد بگیرید (تکنیکهای تستزنی)
قبل از اینکه بخواهیم در مورد شیوههای تست زنی سرعتی صحبت کنیم، بهتر است روشهای تست زدن اصولی را یاد بگیریم. تست زدن مانند هر مهارت دیگری به تکرار و تمرین فراوان نیاز دارد. صرفا با مطالعه کتاب درسی نمیتوان به ۱۰۰ درصد تمامی سوالها پاسخ داد. به همین دلیل است که برخی از دانشآموزان با وجود ساعت مطالعاتی بالا باز هم در آزمونها نتیجه مناسبی کسب نمیکنند. پس یادگیری اصول تست زنی صحیح برای همه دانشآموزان به ویژه کنکوریها لازم است که در ادامه به طور کامل به شرح آن میپردازیم.
روزی چند تست بزنیم؟
“برای رسیدن به رتبههای برتر کنکور لازم است روزانه چند تست بزنیم؟” این جمله یکی از سوالات بسیار رایج دانشآموزان است و پاسخ آن به عاملهای مختلفی بستگی دارد. اگر سطح تست زنی شما ضعیف است و مطالعه کافی نداشتهاید، از روی ۵۰ تست شروع کنید و پس از دو ماه به ۱۰۰ تست برسانید. اگر سطح علمی شما متوسط است، میتوانید با روزی ۸۰ تست شروع کنید و پس از گذشت دو ماه روزانه ۱۵۰ سوال حل کنید. خیلی خوب درس خواندهاید و سطح علمی بالایی دارید؟ میتوانید از روزانه ۱۲۰ تست شروع کرده و پس از دو ماه به ۲۲۰ تست برسید.
البته برای تعیین تعداد مناسب تست روزانه باید ساعتهای آزاد را در نظر بگیریم. روزهایی که مدرسه هستید قطعا زمان کمتری دارید و حدود ۳۰ الی ۵۰ تست از میانگین کل تعداد تستهای روزانه کم میشود. اما این موضوع کامل طبیعی است و نگرانی خاصی وجود ندارد.
به صورت انبوه تست نزنید
یکی از مهم ترین اشکالات دانش آموزان این است که ناگهان ۴۰۰ یا ۵۰۰ تست در روز حل می کنند. در صورتی که قبلا چنین تجربه ای را نداشته اند و صرفا بر اساس کمیت و افزایش ساعت مطالعاتی به صورت انبوه تست زده اند. این روش کاملا اشتباه است. اینگونه تست زنی مضراتی مانند تلف کردن تست و وقت، ایجاد خستگی، افزایش تعداد تست های نادرست و… را در پی خواهد داشت. به این ترتیب انگیزه شما برای تست زدن کم می شود.
برای اینکه مطالب و نکات درسی بهتر در ذهنتان باقی بماند، بهتر است در حجم کم ولی دفعات زیاد تمرین کنید. مثلا یکبار تستهای زوج را پاسخ دهید و دفعه بعد تستهای فرد را حل کنید. این کار علاوه بر تثبیت مطالب، تمرکزتان برای آزمونهای تستی را افزایش میدهد.
تستهای آموزشی را فراموش نکنید
همه ما میدانیم که مطالعه کردن تنها و موثرترین راه یادگیری نیست و باید بتوانیم آموختههای خود را به کار بگیریم؛ بنابراین، دانشآموزان باید پس از پایان هر مبحث تستهای مرتبط با آن مبحث را به صورت دقیق حل کنند. هنگام حل تستهای آموزشی بهتر است نکات مهم و کلیدی هر مبحث را به صورت دقیق بنویسید. یکی از بهترین مواردی که نقاط ضعف و قوت در مطالعه را به ما نشان میدهد، حل تستهای آموزشی است. پس از خواندن هر فصل حل کردن ۵ الی ۱۰ تست دیدگاه بهتری از آموختههایتان به شما نشان میدهد. لازم نیست درصد بگیرید یا هر تست را طبق زمان حل کنید. تستهای آموزشی برای یادگیری بهتر هستند. در هر مبحثی که ایراد دارید مجددا به کتاب برگردید و نکات مهم را یادداشت کنید. به این ترتیب هم در زمان صرفهجویی میکنید و هم بازده مطالعه را افزایش خواهید داد.
با تست زدن مرور کنید( تکنیکهای تستزنی)
داوطلبان باید بدانند تستزنی به مرور و جمعبندی دروس کمک میکند. با تستزنی داوطلبان میتوانند نکات مهم هر مبحث را به صورت دقیق برای خود مشخص کنند و با تمرکز بیشتری مطالب را مطالعه کنند. با نزدیک شدن به ایام کنکور یا امتحانات آزمایشی تب و تاب مرور و جمع بندی حسابی داغ میشود. یکی از بهترین روشهای مرور کتاب درسی تست زدن است. مجموعه کامل مشابه آزمون سراسری از دروس مختلف تهیه کرده و مانند جلسه اصلی آزمون حل کنید. پس از حل تستهای مروری، تحلیل آزمون را شروع کنید. نکات سوالاتی که درست پاسخ دادید را بنویسید. سوالاتی که جواب ندادید را مجددا حل کنید و از مبحث آن چند سوال آموزشی حل کنید. سوالاتی که غلط پاسخ دادید را به دقت بررسی کرده، نکات را یادداشت کنید. برای این دسته از سوالات نیز تستهای آموزشی را از یاد نبرید.
به صورت سوال و گزینهها دقت کنید
توجه به صورت سوال باعث بالا رفتن دقت داوطلبان در جلسه آزمون میشود. بسیاری از دانشآموزان با آمادگی کامل در جلسه آزمون حاضر میشوند، اما پس از تحلیل آزمون تازه متوجه خطاهای فاحش خود میشوند! یکی از شگردهای طراحان کنکور استفاده از فعل های منفی، قیدها، نشانه های جمع و مفرد و مواردی از این دست است که دانشآموزان توجه کمتری به آنها دارند. صورت سوال و گزینهها را به دقت مطالعه کنید تا در دام طراحان کنکور گرفتار نشوید. به یاد داشته باشید که حتما جملات را تا انتها بخوانید و زیر نکات مهم خط بکشید.
معرفی 4 روش تست زنی سریع برای همه دروس
برای افزایش سرعت تست زدن روشهای مختلفی وجود دارد؛ با توجه به روش مطالعه درسی و میزان آمادگی خود برای آزمون، میتوانید یکی از این روشها را برای بالا بردن سرعت تست زدنتان انتخاب کنید. نکتهای که باید به آن توجه داشته باشید این است که هیچ کدام از این روشها را بدون تمرین و تکرار، سر جلسه آزمون اصلی اجرا نکنید. لازم است که از قبل برای هر کدام از این روشها به مقدار کافی تمرین داشته باشید تا به اهداف مورد نظر خود و بهترین نتیجهها برسید.
۱- تکنیکهای تستزنی، روش ضربدر و منها برای افزایش سرعت تست زنی
به احتمال زیاد نام این روش را زیاد شنیدهاید؛ شاید حتی ناخودآگاه آن را اجرا کرده باشید و حالا فقط با نام آن آشنا شدهاید. بههرحال تکنیک ضربدر و منها یکی از بهترین روشها( تکنیکهای تستزنی ) برای طبقهبندی سوالات تستی است. به این ترتیب که سوالات با علامتهای ضربدر و منها به سه دسته تقسیمبندی میشوند. داوطلبان به راحتی میتوانند به این دسته از سوالات پاسخ بدهند.
- گروه اول که سوالات ساده هستند؛ همان سوالاتی که با خواندنشان راهحل در ذهن فرد شکل میگیرد و جواب را خیلی سریع پیدا میکنند. این قبیل سوالات نیاز به هیچگونه علامتی ندارند.
- گروه دوم سوالاتی هستند که راهحل آنها را میدانید، اما برای رسیدن به جواب سوال نیاز به فکر کردن و زمان بیشتری دارید. این سوالات را با علامت منها مشخص کنید تا بعداً دوباره به آنها برگردید. مثلاً اگر برای جواب دادن به یک سوال بین دو گزینه شک داشتید، آن را هم با علامت منها جدا کنید.
- گروه سوم سوالاتی هستند که هیچ تصوری از راهحل آنها ندارید و نمیتوانید جوابی برای آنها پیدا کنید. این قبیل سوالات را با علامت ضربدر مشخص کنید، تا برای حل آنها زمانی صرف نکنید؛ چون احتمال پاسخ اشتباه در این موارد بسیار زیاد است. اگر برای این سوالات وقت اختصاص دهید، احتمال رسیدن به جواب درست بسیار پایین است؛ در این حالت وقت و انرژی خود را بیهوده صرف کردهاید و نهایتاً یک نمره منفی برای شما ثبت خواهد شد. توجه داشته باشید که شما باید سر جلسه کنکور تمام تمرکز خود را به سوالاتی اختصاص دهید که به آنها تسلط کامل دارید؛ یعنی از رسیدن به جواب درست مطمئن هستید.
روز کنکور همین روش را برای تستها اجرا کنید تا همه سوالات را یک دور بخوانید و به آخر دفترچه برسید. در قدم بعدی چند دقیقه زمان اضافی خواهید داشت که باید از آن برای پاسخ دادن به سوالات گروه دوم اختصاص دهید. با این کار احتمال رسیدن به جوابهای درست برای شما بیشتر از قبل خواهد شد.
۲- تکنیکهای تستزنی، روش مهندسی معکوس
خیلی از دانشآموزان این روش را با نام «تستزنی شانسی» یا «تکنیک تستزنی بدون معلومات» هم میشناسند؛ اما در واقع برای رسیدن به جواب درست یک سوال، خبری از شانس نیست! بهطور کلی مهندسی معکوس روشی است که از انتها به ابتدا میرسد. برای جواب دادن به سوالات تستی هم روش مهندسی معکوس از جواب به سوال میرسد.
در این روش انتخاب گزینهها با توجه به سوالات قبل و بعد، چینش گزینهها و اعداد و ارقامی که در آنها وجود دارد تقسیمبندی میشوند. در واقع عامل اصلی برای انتخاب یک گزینه در روش مهندسی معکوس، احتمال است؛ به همین دلیل هم آن را با نام شانسی میشناسند. از این روش بیشتر برای جواب دادن به سوالات سخت استفاده میشود. در کل استفاده از روش مهندسی معکوس بدون داشتن پیشزمینهای از موضوع آن پیشنهاد نمیشود.
۳- تکنیکهای تستزنی روش جایگزینی
جایگزینی یکی از پرطرفدارترین روش های تست زنی سریع است که شاخهای از روش مهندسی معکوس به شمار میرود. در روش جایگزینی به جای حل صورت سوال و رسیدن به جواب، گزینهها را در سوال جایگذاری میکنند تا به نتیجه درست برسند. روش جایگزینی بیشتر برای درسهای محاسباتی مثل ریاضی مورد استفاده قرار میگیرد و برای همه سوالات کاربرد ندارد. باید برای اجرای این تکنیک تمرین و تکرار زیادی داشته باشید تا باعث گیج شدن شما در بین گزینههای یک تست نشود.
۴- روش رد گزینه
روش رد گزینه یکی از محبوبترین تکنیکهای تستزنی سریع است که برای کنکور هم کاربرد زیادی دارد. زمانی که برای رسیدن به جواب درست یک سوال شک دارید، بهتر است که جوابهای غلط را حذف کنید. با این کار احتمال رسیدن به پاسخ درست را بیشتر کرده و تمرکزتان هم برای جواب دادن بالاتر خواهد رفت. پیادهسازی این روش به معلومات زیادی نیاز دارد؛ پس اگر درس نخوانده باشید نمیتوانید روش رد گزینه را اجرا کنید.
معمولاً بهترین موقعیت برای استفاده از این روش، زمانی است که از اشتباه بودن دو گزینه مطمئن هستند. حالا با دو گزینه دیگر روبهرو هستید و احتمال رسیدن به جواب درست ۵۰ درصد است. این میزان ارزش ریسک کردن را دارد و به احتمال زیاد شما را به جواب درست میرساند. البته در کنکور سالهای اخیر تعداد سوالاتی که پر از تله هستند، بسیار بالا رفته است! برای این که در دام این تلهها نیافتید و بتوانید به جواب درست برسید باید از قبل حسابی خودتان را آماده کرده باشید.
کسی بین دو گزینه از ۴ گزینه سوال شک میکند که متن درس را مطالعه کرده، اما با تست زدن میزان تسلط خود را نسنجیده است. حالا چطور باید این شک را برطرف کرد؟ دو راهحل برای این مسئله وجود دارد:
- حل تست بیشتر: زمان حل تست حتماً پاسخنامه را با دقت بررسی کنید تا همه نکات را خوب آموزش ببینید. خلاصهنویسی کنکور هم میتواند در این مرحله باعث تثبیت هر چه بهتر مطالب در ذهن شما شود.
- مرور درسی منظم: در بازههای زمانی منظم دوباره و دوباره هر درس و نکاتش را مرور کنید. با مرور درسی آموزشها به حافظه بلند مدت شما انتقال پیدا کنند. این کار مخصوصاً برای یادگیری دروس حفظی تاثیر زیادی خواهد داشت.
دیدگاهتان را بنویسید