4 دلیل رایج موفق نشدن در برنامه ریزی
دلایل رایج موفق نشدن در برنامه ریزی را بیاموزید تا این سوال را از خود نپرسید که چرا در برنامه ریزی های خود موفق نیستیم و نمیتوانیم مانند دیگران رشد کرده و با یک هدفگذاری دقیق ، به تمام اهدافمان برسیم؟ در این مقاله از مجموعه ملکه ذهن قصد داریم با بیان دلایلی که باعث موفق نشدن برنامهریزی میشوند شما را برای رسیدن به موفقیتی که انتظاردارید، همراهی کنیم.
برنامهریزی چیست؟
برنامه ریزی، فرایند تفکر و تصمیمگیری در رابطه با فعالیتهای لازم برای رسیدن به هدف موردنظر است. به عبارت دیگر برنامهریزی باعث میشود از قبل برای چگونه انجام دادن کارهای خود تصمیمگیری کنید و بدانید چه کاری را باید در چه زمانی و چگونه انجام دهید.
چرا در برنامه ریزی موفق نیستیم ؟
اغلب افراد در مدیریت زمان و انجام برنامهریزیهای صحیح و اصولی دچار مشکل هستند و کارهای مهمتر را به دلیل پرداختن به کارهای غیر ضروری، انجام نداده و یا نیمهتمام رها کردهاند.
باید بدانیم که همه ما در زمان، انرژی و پول محدودیتهایی داریم که باید برنامهریزیهای خود را بر اساس آنها انجام دهیم. مهم نیست اهدافمان بزرگ و یا کوچک باشند، با برنامه ریزی اصولی و بهجا حتما میتوانیم آنها را محقق سازیم. شما حتی میتوانید ورزش کردن و رسیدن به تناسب اندام، خواندن یک کتاب، صبح زود بیدار شدن را جزوی از اهداف خود قرار دهید.
دلایل رایج موفق نشدن در برنامه ریزی
دلیل 1: هدف برنامهها را اشتباه متوجه شدید
چرا برنامهریزی میکنید؟ کارها را به انجام برسانید؟ این مقصود یک برنامه درست طراحی شده نیست. هدف اصلی فهرست کارهای برنامهریزیشده شما کمک برای سازماندهی امور و پروژههایتان و توجه ویژه به موارد مهم است. اکثر افراد کارکرد فهرستهای کاری را اشتباه متوجه میشوند. آنها تصور میکنند که فهرست کارها، ابزاری است که باید در انجام همه امور، به آنها کمک کند. اما برخلاف این تصور، یک برنامه اصولی، توجه شما را روی کار درست متمرکز خواهد کرد.
دلیل 2 موفق نشدن در برنامه ریزی : برنامههای شما خیلی طولانیاند
چنین برنامههایی بنا به چند دلیل بیبازده هستند. اول، گیجکنندهاند. به شما گزینههای خیلی زیادی ارائه میکنند که هرکدام از آنها هم توجه شما از مهمترین کارتان را دور میکند. دوم، واقعبینانه نیستند. برنامههایی که خیلی طولانیاند در نهایت به نقطهای میرسند که غیرقابلکنترل میشوند. سوم دلسردکننده هستند. هر روز را با دانستن این حقیقت که در تکمیل کارهایتان ناکام بودهاید به پایان میرسانید این پیامد میتواند انگیزه شما را از بین ببرد.
شما در روز مقدار محدودی زمان برای به انجام رساندن کارها دارید به این خاطر باید فهرست کارهای برنامهریزیشدهتان را محدود کنید.
دلیل 3: برنامههایتان تنوع بیش از اندازهای دارند
کارهایی که انجامشان سه دقیقه طول کشید در کنار کارهایی که سه هفته به طول میانجامند فهرست میشوند. هیچ رابطهای بین کارهای مختلف وجود ندارد. چنین رویکردی نتایج جدیای به همراه دارد. مواجه شدن با فهرست طولانی از گزینهها، احتمالا شما را از کار انداخته یا وادار به انجام فعالیتهای کمارزشی میکند. تنوع خیلی زیاد در فهرستهای کارهای برنامهریزیشده سطح استرس شما را افزایش میدهد و شما قادر به انتخاب اینکه روی کدام مورد کار کنید نیستید و مدیریت زمان از بین میرود.
دلیل 4 موفق نشدن در برنامه ریزی : در تعیین سررسیدها بیتوجهی میکنید
فهرست کارهای برنامهریزی شده بدون موعد مقرر شده یک فهرست آرزوها است. بدون موعدهای مقرر شده به تنبلی روی میآوریم. سررسیدها دشمن پشتگوش انداختن هستند. آنها ما را تحریک به واکنش و انجام کارها میکنند. سررسیدها همچنین کمکمان میکنند تا تصمیم بگیریم توجه و زمان محدودمان را کجا صرف کنیم. اگر برای کارهای برنامهریزیشده خود سررسید در نظر نگرفتید، از باقیماندن آنها در فهرستتان تعجب نکنید.
دلایل موفق نشدن در برنامه ریزی را جدی بگیرید
علل عدم پیروزی در برنامهریزی که در بالا به آنها اشاره شد، باعث میشوند شما به اهداف و خواستههایتان نرسید و در نتیجه حال خوبی نداشته باشید. این دلایل را با زندگی خود تطبیق دهید و بدانید که باید به چه مواردی بیشتر توجه کنید تا به اهدفتان برسید.
با این کار بهتر به دلایل انجام نشدن برنامهریزیهای خود پی برده و به پاسخ این سوال میرسید که چرا در برنامه ریزی موفق نیستیم ؟
نویسنده: دیمون زاهاریادس
ناشر: نشر نوین
ترجمه: ژاله بهادری، امیر پویا چراغی
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
افزایش انگیزه در مطالعه
ویژگیهای مکان مطالعه
شیوههای یادگیری + کاربرد هر شیوه در یادگیری
نوت برداری چیست؟
بهبود کیفیت خواب با مطالعه
اثرات کتاب خواندن
3 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
من از این مقاله آموختم که ما در زندگی اهدافی که داریم و بنویسیم و برای رسیدن به هدف والا هفتگی و روزانه برنامه بنویسیم دانستم که برنامه ما باید در مسیر هدفمون باشه و طولانی نباشه و تنوع نداشته باشه تا بتونیم تنوع باعث میشه که نتونیم روی کار اصلی وبرنامه اصلی تمرکز داشته باشیم و در برنامه ریزی باید تاریخ مشخصی رو انتخاب کنین که محرک ما برای انجام اون تمرین باشه
سلام استاد بزرگ ممنونم بخاطر این مقاله خوبتون و ارزشمندتون وقتی این مقاله خوندم متوجه شدم که چرا در برنامه ریزی با شکست مواجه میشم همه ماها در برنامه ریزی فقط ادعا میکنیم بلدیم ولی بخاطر رعایت نکردن چند نکته مهم اساسی که بلد نیستم در برنامه ریزی شکست میخوریم و میگیم برنامه ریزی مال ادمهای که رو نظم و پولدار و اونهای موفق هستن .من امروز فهمیدم با رعایت کردن این موارد منم در برنامه ریزی موفق میشم شامل این موارد بپردازم به کارهای مهم و و نه کارهای که چندان مهم نیستن و وقتمون با کارهای الکی و بی اهمیت برنامه ریزی کنیم و وقتی برنامه مازیاد باشه ما استرس میگریم باعث میشه مدیریت زمان ازدست بدیم و با شکست مواجه بشیم وبرای برنامه هامون زمان مشخص کنیم تا انجام بشن اینجوری باعث میشن ما بی اهمیت بشیم به اون کار و هیچ وقت به اهدافمون نمیرسیم
سلام استاد
صمیمانه سپاسگزارم بابت این مقاله ارزشمندتون🌹
همانطور که فرمودید اول باید برنامه ریزی کنیم .هیچ کاری بدون برنامه ریزی پایان قشنگی نداره.
اول از همه جیز باید زمان خود را مدیریت کنیم و اولویت را بر کارهای مهمتر قرار بدیم . قطعاً با برنامه ریزی درست به تمام اهدافمون می رسیم .
خیلی مهمه که بدونیم هدفمون چیه ؟
برنامه طولانی و نداشتن هدف خیلی زود دلسرد مون می کنه.
اگه کاری که میخواهیم انجام بدیم تنوع زیادی داشته باشه ،باعث استرس زیاد ما میشه .
باید برنامه ریزی های خود را یادداشت کنیم وگرنه موفق به انجام آنها نمی شویم .
ما باید دلایل موفق نشدن در برنامه ریزی رو جدی بگیریم چون باعث میشه ما به اهداف و خواسته هامون نرسیم و حال خوبی نداشته باشیم
ممنون بابت این مقاله آموزنده و ارزشمند تون.
زهرا ترابیان